Ash 7.5 – Philip Marshall – Three Questions and an Answer


Original 2009 edition – cassette only, in a limited edition of 104 copies.
2010 MP3 edition: Buy in the TouchShop

Angel c/w Ghost

Commissioned as part of Psychometry (The Space Between Seeing and Knowing is Haunted), an exhibition curated by D–L Alvarez at Exile and Arratia, Beer, Berlin [07.02.2009 – 04.04.2009]. Arranged and produced by Philip Marshall. Voices sourced from “The Ghost Orchid – an Introduction to EVP” [PARC, 1999]. Rain recordings courtesy of Dale Cornish. Photography by Eddie Nuttall.

Reviews:

Dark Entries (BE):
Spécialleke, deze hier…
Deze cassette (u weet wel: die plastic doosjes met bruine bandjes die kunnen draaien erin) werd geproduceerd op 104 exemplaren voor Ash International en wordt goedmoedig verdeeld door Touch Records. Wie thuis nog een K7speler heeft, heeft ook nog chance: deze cassette is een klein hebbeding!!

Oorspronkelijk maakte de muziek op deze K7 deel uit van een installatie, tentoongesteld tijdens een expositie in Berlijn. Het was de bedoeling van Philip Marshall om de aandacht te vestigen op de alledaagse en niet alledaagse geluiden die we tijdens onze jachtige bezigheden wel horen, maar waar we niet naar luisteren. In deze opzet is hij faliekant mislukt. Het is hem echter wel gelukt om onze fantasie in werking te zetten. Even verder verklaren: deze K7 bevat een niet oninteressante mix van cut ups, witte ruis en knoppendraaierij. Tot zover de bedoeling van de artiest. Het feit dat de K7 onderverdeeld is in een ‘Angel’-zijde en een ‘Ghost’-zijde doet onze fantasie echter op hol slaan. Volgens een bepaalde theorie zijn engelen en ook geesten machtig om zich verstaanbaar te maken door gebruik te maken van bepaalde radiofrequenties. Ze surfen als het ware mee op de radiogolven waarmee wij mensen de wereld omcirkelen. Zo nu en dan is er iemand die beseft dat er entiteiten met ons in contact willen treden. De ‘Angel’-zijde voelt eerder aan als een ‘Ghost’-zijde maar het effect liegt er niet om: je krijgt het gevoel dat je tijdens een barslechte radio-ontvangst geluiden opvangt uit een andere dimensie.

Creepy!? Noem het eerder intrigerend…

Beschouw dit werkje als snoepgoed voor soundfuckers, waartoe ik mezelf graag beken…